Борбите и споровете в руското правителство са по-дълбоки отколкото се смята, се

...
Борбите и споровете в руското правителство са по-дълбоки отколкото се смята, се
Коментари Харесай

NYT: Наложило се Путин да помирява Шойгу и Пригожин

Борбите и разногласията в съветското държавно управление са " по-дълбоки "  отколкото се счита, се споделя в непубликувани до момента разследващи документи от изтеклите в САЩ,.

Документите акцентират няколко основни аргументи, заради които доста анализатори считат, че съветският президент Владимир Путин не е съумял да завоюва военна победа в Украйна година след нахлуването там. Сред тях - дрязги и прекачване на отговорност в съветските ведомства, виновни за разнообразни аспекти на войната.

В един от документите американските разузнавачи пишат, че съгласно Федералната работа за сигурност реалните загуби на Русия в убити и ранени „ приближават 110 000 “.

Службата обвинява Министерството на защитата на Русия в укриване на тази информация. Тя не включва в сведенията си загубите измежду бойците на правилния на Кремъл чеченски лидер Рамзан Кадиров, на руската национална армия и наемниците на Частната военна компания (ЧВК) " Вагнер ".

Документите се основават на диалози сред офицери от ФСБ, които американското разузнаване е подслушвало. То заключава, че съветската войска не е желала да „ предава лоши вести по командната верига “.

От изтеклите сведения става ясно още, че Путин се е опитал персонално да позволи спора сред притежателя на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин и Министерството на защитата. Твърди се, че той се е обадил и на двете страни и ги е поканил на взаимна среща, която съгласно американското разузнаване се е състояла на 22 февруари.

Според " Ню Йорк таймс "  информацията от американското разузнаване евентуално е била получена най-вече посредством прихващане на електронни известия. Документите не съдържат задоволително данни от човешки източници.

На 6 април цитираният американски ежедневник заяви, че в обществените медии се популяризират секретни военни документи на Съединени американски щати отпреди месец, за които се твърди, че съдържат оперативни отчети и оценки на качествата на украинската войска и проектите на Съединени американски щати и НАТО за подготовка на украинско контранастъпление.

Украинското разузнаване съобщи, че документите са фалшификат и спецоперация на специфичните служби на Русия. Документи с данни за загубите на Украйна и Русия, съгласно източници на " Нюг Йорк таймс " също може да са били фалшифицирани.

На идващия ден в обществените мрежи беше открита нова порция „ секретни документи “ от Съединени американски щати, за които се твърди, че разказват правилата на националната сигурност на Съединени американски щати, свързани с войната на Русия против Украйна, а също - с Китай и с Близкия изток.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР